Oznámení
Nebyly nastaveny údaje pro přístup do Google API (je nutno vytvořit Google aplikaci a získat přístupové údaje, ty následně nastavit v administraci CMS)
picture

Merlot 2022 se stal Univerzitním vínem MUNI

Radek Foukal | 11. 10. 2024

Sdílet

Vítězem soutěže Univerzitní víno 2024/2025 v kategorii červených vín se stal Merlot OAK 2022, pozdní sběr. Soutěž od roku 2000 pořádá Masarykova univerzita s cílem najít nejlepší bílé a červené víno.

Hodnotitelská komise složená z akademické obce a zaměstnanců univerzity vybírá celkem z 20 bílých a 10 červených vín. Každé vinařství ovšem může přihlásit pouze  jedno bílé a jedno červené víno.

V úterý 8. října 2024 proběhlo v prostorách Fait Gallery slavnostní zahájení akademického roku 2024/2025. Rektor Martin Bareš v rámci zahájení předal medaile Masarykovy univerzity a vyhlásil současné vítěze Univerzitního a Univerzitního studentského vína.

Foto: Jiří Salik Sláma

Popis:

Merlot 2022 pochází teprve ze 7 let staré vinice. Díky jižní expozici svahů v trati Kozí horky dosahují hrozny ideální vyzrálosti. Podloží v této lokalitě je hlinito-jílovité. 

Víno zrálo 12 měsíců na francouzském dubu. Následně proběhla kupáž z důvodu vyvážení projevu dřeva a ovocitosti. Víno má rubínovou barvu, ve vůni můžete cítit moruše a ostružiny, v chuti višně s hořkou čokoládou.

Víno jako dárek

Mimo užívání titulu budou vítězná vína sloužit také jako dárky pro zaměstnance univerzity. Pokud si letos lámete hlavu s čím byste potěšili vaše obchodní partnery či zaměstance, máme pro Vás jeden tip! Víno od Foukalů zaručeně potěší každého vínomilce. smile

Nezávazné poptávky na firemní vína můžete zasílat prostřednictvím našeho formuláře.

Zajímá vás více ze
zákulisí vinařství?

Novinky do vašeho
mailboxu?